Over Mariëlle de Vries – Behrens

Mijn naam is Mariëlle de Vries – Behrens. Ik ben geboren in 1969. Op mijn 6e jaar ben ik met ponyrijden begonnen en al snel ontstond bij mij de passie voor het paard.
Sinds mijn 11e jaar ben ik altijd in het bezit geweest van 1 tot maximaal 4 paarden en heb ik ook vele paarden van anderen langdurig bereden en verzorgd. Praktisch alle paarden heb ik zelf ingereden en de meeste op dressuurwedstrijden uitgebracht t/m het Lichte Tour niveau.

Tijdens de verzorging en het rijden van de paarden liep ik wel eens tegen gezondheidsproblemen op die niet door de dierenarts opgelost konden worden. Zodoende ben ik in aanraking gekomen met de natuurgeneeskunde en intrigeerde mij dat dusdanig dat ik er een HBO-opleiding voor gevolgd heb.

Tijdens het trainen van de paarden kreeg ik geregeld vragen van andere ruiters en amazones over de training van hun paard. Zo is het lesgeven van de grond gekomen. Vervolgens ben ik ook hiervoor opleidingen gaan volgen. Ik ben in het bezit van de ORUN diploma’s instructeur niveau 2 (dressuur & springen) en instructeur wedstrijdsport dressuur niveau 3 en 4 (t/m ZZ-licht).

Met mijn vorige paard heb ik ZZ-zwaar gereden waarna ik hem naar Duitsland verkocht heb als leerpaard. Ik heb meerdere paarden naar het Z2, ZZ-licht, ZZ-zwaar en Lichte Tour gereden (en in het verleden heb ik L gesprongen). Mijn 11-jarige San Remo x Goodtimes start ik momenteel in de Lichte Tour. Met dit paard was ik in de zomer van 2015 kringkampioen in het M2 (kring Hart van Brabant) en in 2017 reservekampioen ZZ-licht van kring Eindhoven-De Kempen. Ik heb hem als veulen gekocht en zelf vanaf het begin opgeleid. Op dit moment train ik 9-jarige Delamanga x Gribaldi voor het Z2 / ZZ-licht, waarna hij te koop zal komen.
Mijn dochter Chantal is 21 jaar en heeft Z2 dressuur gereden met haar D-pony (en L-springen), waarna we hem aan één van onze vaste klanten hebben verkocht als leerpony, vervolgens voor hen verkocht hebben én weer teruggekocht hebben, want de liefde voor deze pony bleef. Hij is nu bijna 17 jaar en ze zal hem in 2020 tussen de paarden gaan uitbrengen in het Z2. Zij heeft meerdere pony’s naar het L t/m Z dressuur en L en M-springen gereden. Daarnaast maken we regelmatig samen paarden en pony’s voor klanten zadelmak, trainen we paarden door en desgewenst verzorgen we de verkoop.

Over Hippo’s Eternity

In 1991 kwam ik voor het eerst in aanraking met de natuurgeneeskunde door mijn toenmalige paard, Eternity. Hierdoor ging er een nieuwe wereld voor mij open en ik raakte steeds meer geboeid door deze materie. Vandaar dat mijn praktijk de naam Hippo’s Eternity gekregen heeft.
Helaas was het voor Eternity te laat, maar sinds die tijd heb ik de problemen die ik na die tijd tegen kwam bij mijn paarden, allemaal zelf op kunnen lossen en heb geen paard meer ‘weg hoeven brengen’.

In 1993 ben ik afgestudeerd als bedrijfseconoom aan de HEAO te Utrecht, wat ik 7 jaar in de praktijk toegepast heb. Helaas lag mijn passie daar niet en ben ik in januari 1999  aan de opleiding Veterinaire Natuurgeneeskunde op de Silverlinde te Breda begonnen. Begin 2004 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen en is mijn eigen praktijk ‘Hippo’s Eternity’ van de grond gekomen.

Foto_Onderz_Achterh2

Eternity, het paard waardoor ik met natuurgeneeskunde in aanraking ben gekomen.

Hier wordt Gribaldi zadelmak gemaakt.

Oscar de la Renta, mijn eerste ZZ-zwaar paard.