Over Mariëlle Behrens

Mijn naam is Mariëlle Behrens. Ik ben geboren in 1969. Op mijn 6e jaar ben ik met ponyrijden begonnen en al snel ontstond bij mij de passie voor het paard.
Sinds mijn 11e jaar ben ik altijd in het bezit geweest van 1 tot maximaal 4 paarden en heb ik ook vele paarden van anderen langdurig bereden en verzorgd. Practisch alle paarden heb ik zelf ingereden en de meeste op dressuurwedstrijden uitgebracht t/m het nationale niveau ZZ-zwaar.

Tijdens de verzorging en het rijden van de paarden liep ik wel eens tegen gezondheidsproblemen op die niet door de dierenarts opgelost konden worden. Zodoende ben ik in aanraking gekomen met de natuurgeneeskunde en intrigeerde mij dat dusdanig dat ik er een HBO-opleiding voor gevolgd heb.

Tijdens het trainen van de paarden kreeg ik geregeld vragen van andere ruiters en amazones over de training van hun paard. Zo is het lesgeven van de grond gekomen. Vervolgens ben ik ook hiervoor opleidingen gaan volgen. Ik ben in het bezit van de ORUN diploma’s instructeur niveau 2 (dressuur & springen) en instructeur wedstrijdsport dressuur niveau 3 en 4 (t/m ZZ-licht).

Met mijn vorige paard heb ik ZZ-zwaar gereden waarna ik hem naar Duitsland verkocht heb als leerpaard. Ik heb meerdere paarden naar het Z2, ZZ-licht en ZZ-zwaar gereden (en in het verleden heb ik L gesprongen). Mijn 9-jarige San Remo x Goodtimes start ik momenteel in het ZZ-zwaar. Met dit paard was ik in de zomer van 2015 kringkampioen in het M2 (kring Hart van Brabant) en in 2017 reservekampioen ZZ-licht van kring Eindhoven-De Kempen. Ik heb hem als veulen gekocht en zelf vanaf het begin opgeleid. Op dit moment train ik ook een 14-jarige Rousseau op ZZ-zwaar niveau, hij is voor verkoop. Daarnaast ben ik samen met mijn dochter een 7-jarige Delamanga x Gribaldi aan het opleiden voor het Z2 / ZZ-licht.
Mijn dochter Chantal is 19 jaar en heeft Z2 dressuur gereden met haar D-pony (en L-springen), waarna we hem aan één van onze vaste klanten hebben verkocht als leerpony. Zij heeft meerdere pony’s naar het L t/m Z dressuur en L en M-springen gereden. Daarnaast maken we regelmatig samen paarden en pony’s voor klanten zadelmak, trainen we paarden door en desgewenst verzorgen we de verkoop.

 

Over Hippo’s Eternity

In 1991 kwam ik voor het eerst in aanraking met de natuurgeneeskunde door mijn toenmalige paard, Eternity. Hierdoor ging er een nieuwe wereld voor mij open en ik raakte steeds meer geboeid door deze materie. Vandaar dat mijn praktijk de naam Hippo’s Eternity gekregen heeft.
Helaas was het voor Eternity te laat, maar sinds die tijd heb ik de problemen die ik na die tijd tegen kwam bij mijn paarden, allemaal zelf op kunnen lossen en heb geen paard meer ‘weg hoeven brengen’.

In 1993 ben ik afgestudeerd als bedrijfseconoom aan de HEAO te Utrecht, wat ik 7 jaar in de praktijk toegepast heb. Helaas lag mijn passie daar niet en ben ik in januari 1999  aan de opleiding Veterinaire Natuurgeneeskunde op de Silverlinde te Breda begonnen. Begin 2004 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen en is mijn eigen praktijk ‘Hippo’s Eternity’ van de grond gekomen.

Foto_Onderz_Achterh2

Eternity, het paard waardoor ik met natuurgeneeskunde in aanraking ben gekomen.

Hier wordt Gribaldi zadelmak gemaakt.

Oscar de la Renta, mijn eerste ZZ-zwaar paard.