Sinds medio 2011 ben ik begonnen te bemiddelen bij verkoop en aankoop van paarden (en pony’s).

AANKOOPBEMIDDELING

Bij een aanvraag voor aankoop zoek ik voor u op diverse internetsites en licht ik diverse connecties in. Tevens  komt de aanvraag op deze pagina en stuur ik mails uit naar mijn klantenbestand. Zodra ik een geschikte match gevonden heb, stel ik u hiervan op de hoogte. Spreekt het paard u aan, zal ik het eerste contact leggen met de verkopende partij om mogelijke problemen aangaande het gedrag en gezondheid in kaart te brengen. Komen hier geen onoverkomelijke zaken naar voren, kunt u verder zelf rechtstreeks contact op nemen met de verkopende partij. De kosten voor deze dienst bedragen € 250,-.  Mocht u aanvullend hulp hierbij nodig hebben voor wat betreft de bezichtiging, is dit mogelijk tegen een meerprijs.

VERKOOPBEMIDDELING

Indien u een paard wilt verkopen, stel ik voor u de advertentietekst op. Hiervoor heb ik eerlijke informatie nodig omtrent de kwaliteiten van het paard, zijn eventuele medische voorgeschiedenis en zijn karakter. Hoe meer informatie u geeft hoe beter. Het heeft immers geen zin om potentiële kopers aan te trekken die iets heel anders zoeken dan u heeft staan. U levert zelf mooie duidelijke foto’s en films aan. Dit geheel vormt de advertentie en wordt in overleg op diverse verkoopsites geplaatst en op mijn eigen website. Indien gewenst wordt de advertentie ook in het buitenland geplaatst. Daarnaast houd ik diverse internetsites in de gaten waar mensen naar een soortgelijk paard zoeken. Ook licht ik mijn klantenbestand in. Zodra er een geïnteresseerde zich meldt, stuur ik deze aan u door. De kosten voor deze dienst, commissiekosten genoemd, bedragen minimaal € 250,-. Van tevoren te voldoen. Achteraf wordt het verrekend met 10% van de verkoopprijs. Indien het paard in overleg met u tevens in het buitenland aangeboden wordt (en via deze connectie daadwerkelijk verkocht wordt), bedraagt de commissie 2 x 10%, dus in totaal 20%. In overleg met u bepalen we de verkoopprijs. Eventuele advertentiekosten worden in overleg gemaakt en doorberekend. Mocht u liever de training en verkoop van uw paard geheel uit handen willen geven, kijkt u daarvoor onder het kopje training of neem contact op.

Recensie

Ik heb Mariëlle leren kennen toen ik op zoek was naar een pony. Ik had een tweeledig doel; een pony om zelf op te rijden en een pony die ik in kon zetten in mijn coachpraktijk.
Mariëlle heeft veel ervaring in het aankopen van pony’s; dit merk ik aan haar deskundigheid en het stellen van kritische vragen om een goed beeld te krijgen of de pony bij mij past. Haar openheid en eerlijkheid is goud waard. Ik vond het erg fijn dat Mariëlle op locatie mee ging kijken en me daar adviseerde. Hierdoor heb ik de juiste keuze kunnen maken bij het aanschaffen van mijn pony.
Elke dag geniet ik enorm van haar, we passen perfect bij elkaar! Bedankt Mariëlle!

Met vriendelijke groet, Jessika Holl, Etten-Leur